Rolluiken

Rolluiken kunnen op meerdere manieren een toevoeging zijn aan uw woning. Rolluiken zorgen voor een veilig gevoel, doordat rolluiken inbraak vertragend zijn. Ook zorgen rolluiken voor een goede isolatie zowel in de zomer als in de winter. Naast warmte isolatie helpt een rolluik ook mee voor geluidsisolatie en kunnen ze compleet verduisteren.. Dit is altijd fijn voor een goede nachtrust.

Rolluiken zijn inbraakvertragend, rolluiken zijn niet inbraakwerend. Bij ongewenst bezoek blokkeren de lamellen door de ophangveren. Wel vertraagd het ene rolluik beter dan het andere rolluik een goed voorbeeld hiervan zijn de Heroal safe rolluiken.

De lamellen van de rolluiken zijn voorzien van een geluid isolerend schuim waardoor geluid wordt geabsorbeerd. Ook de luchtbrug die tussen uw pantser van het rolluik en het glas zorgt voor extra isolatie. Rolluiken zorgen voor zon- en hittewering in de zomer en zorgen voor het binnenhouden van de warmte in de winter. Door het gebruik van rolluiken kunnen er een aanzienlijke energiebesparing gecreëerd worden. Dit geldt ook voor de zomer. Door het binnen- en buiten houden van de warmte door rolluiken kan er een energiebesparing optreden tussen de 2 en 15%.

Rolluiken worden op een eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier bediend. Dit kan handbediend maar natuurlijk ook elektrisch. Een kwalitatief sterke motor van Somfy of het huismerk Selve doet het zware werk. Kiest u voor elektrisch dan heeft u de keuze voor bediening door middel van een wandschakelaar, afstandsbediening of via een app.