Rolluiken

Rolluiken kunnen op meerdere manieren een toevoeging zijn aan uw woning. Rolluiken zorgen voor een veilig gevoel, doordat rolluiken inbraak vertragend zijn. Ook zorgen rolluiken voor een goede isolatie zowel in de zomer als in de winter. Door de hoge isolatiewaarde, zorgen rolluiken ook voor een goede geluidsisolatie, zodat u kunt genieten van een optimale (nacht)rust.

Met rolluiken zorgt u voor een veilig gevoel
Met rolluiken kiest u voor gemoedsrust. De rolluiken werken als goed hang- en sluitwerk. Bij ongewenst bezoek blokkeren de lamellen door de ophangveren. Rolluiken zijn inbraak vertragend, rolluiken zijn niet inbraakwerend. Wel vertraagd het ene rolluik beter dan het andere rolluik een goed voorbeeld hiervan zijn de Heroal safe rolluiken.

Zonwering door middel van rolluiken
Rolluiken vormen een excellente zon- en hittewering in de zomer en zorgen voor extra isolatie.

Door het gebruik van rolluiken kunnen er een aanzienlijke energie besparing gecreëerd worden. Dit geldt ook voor de zomer. Door het buiten houden van de zon door rolluiken kan er een energie besparing optreden tussen de 2 en 15%.

Rolluiken en geluidsisolatie
De lamellen van uw rolluiken zijn voorzien van een geluid isolerend schuim waardoor geluid wordt geabsorbeerd en u kunt genieten van de rust. Ook de luchtbrug die tussen uw pantser van het rolluik en het glas zit zal een extra isolatie tot stand brengen.

Rolluiken en verduisteren
Een rolluik verduisterd een kamer volledig en zorgt dus voor een betere nachtrust.

Rolluiken zijn inkijk werend
Heeft u ‘s avonds last van inkijken of hinderlijk licht dan kan een rolluik een wel komen aanvulling zijn.

Bedieningscomfort voor uw rolluik
Rolluiken worden op een uiterst eenvoudige, gebruiksvriendelijke manier bediend, handbediend maar natuurlijk ook elektrisch. Een kwalitatief sterke motor van Nice, Somfy of het JVS huismerk doet het zware werk. Kiest u voor elektrisch dan heeft u de keuze voor bediening door middel van een wandschakelaar of afstandsbediening.