Houten kozijnen

Wij verzorgen ook de levering en montage voor houten kozijnen. Houten kozijnen zorgen voor een authentieke uitstraling. Deze uitstraling is ook middels kunststof kozijnen met houtlook te creëren, maar als u de voorkeur heeft voor ècht hout, is dat bij ons natuurlijk ook mogelijk. De kozijnen worden op maat gemaakt en met zorg geleverd.

Een aantal kenmerken van houten kozijnen op een rijtje:

  • De authentieke uitstraling, wat voor veel mensen ook gelijk de belangrijkste reden is om te kiezen voor hout;
  • Een houten kozijn heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt voor een besparing op uw energierekening;
  • Hard houten kozijnen gaan wel zo’n 50 tot 75 jaar mee. Hier staat wel tegenover dat het kozijn elke 5 jaar een schilderbeurt krijgt en goed onderhouden wordt;
  • Mocht u nou met de jaren een andere kleur willen, zijn houten kozijnen eenvoudig over te schilderen.

Veel gestelde vragen

Van welk soort hout zijn de houten kozijnen gemaakt?

Wij leveren kozijnen van Mahonie hout, Maranti hout, Accoya hout en Finti kozijnen. Finti kozijnen zijn 100% climateproof en vervaardigd uit Scandinavisch naaldhout welke over betere eigenschappen bezit dan tropisch hardhout. Accoya kozijnen zijn vervaardigd uit duurzaam zachthout wat gemodificeerd is. Daardoor haalt het hout Duurzaamheidsklasse 1 (hoogst haalbare). Mahonie en Merantihout zijn afkomstig van loofbomen. Het laat zich goed bewerken en heeft een hoge hardheid.

Wat houdt het onderhouden van een houten kozijn in?

Wij adviseren om een houten kozijn elk jaar een keer schoon te maken met warm water en een regulier schoonmaakmiddel. Om de optimale kwaliteit te behouden raden wij ook aan om de kozijnen elke 5 jaar te schuren en te schilderen.