Houten kozijnen

Wij verzorgen ook de levering en montage voor houten kozijnen. Houten kozijnen zorgen voor dè authentieke uitstraling. Deze uitstraling is ook middels kunststof kozijnen met houtlook te creëren, maar als u de voorkeur heeft voor ècht hout, is dat bij ons natuurlijk ook mogelijk. De kozijnen worden op maat gemaakt en met zorg geleverd.

Authentieke uitstraling
De belangrijkste reden voor veel mensen om te kiezen voor hout, is de authentieke uitstraling die het biedt. Prachtig bij zowel oude panden als nieuwbouw.

Isolatie
Een houten kozijn heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt voor een besparing op uw energierekening.

Lange levensduur
Hard houten kozijnen gaat wel 50 tot zo’n 75 jaar mee. Hier staat wel tegenover dat het kozijn elke 5 jaar een schilderbeurt krijgt en goed onderhouden wordt.

Eenvoudig over te schilderen
Mocht u nou met de jaren een andere kleur willen, zijn houten kozijnen eenvoudig over te schilderen.

Wij kunnen de volgende garantie geven op houten kozijnen:

  • 10 jaar garantie op de kozijnen en ramen.
  • 6 jaar garantie op de houten buitendeuren.
  • 2 jaar garantie op het hang- en sluitwerk.
  • 10 jaar garantie op het beglazingssysteem, inclusief de plaatsing van het ventilatierooster op het glas.
  • 10 jaar garantie op de ventilatieroosters.

Deze garanties zijn van toepassing wanneer het kozijn binnen 18 maanden na levering wordt afgeschilderd en ons onderhoudsadvies in acht wordt genomen.

Veel gestelde vragen

Van welk soort hout zijn de houten kozijnen gemaakt?

De houten kozijnen die wij leveren worden vervaardigd uit geoptimaliseerd Mahonie. Deze hardhoutsoort heeft ten opzichte van overige veel gebruikte hardhoutsoorten, relatief weinig kleurverschil en laat zich goed bewerken. Het oppervlak van Mahonie is gladder dan dat van andere hardhoutsoorten, omdat deze minder houtporiën en nerven bevat, wat resulteert in een gladder eindresultaat.

Wat houdt het onderhouden van een houten kozijn in?

Wij adviseren om een houten kozijn elk jaar een keer schoon te maken met warm water en een regulier schoonmaakmiddel. Om de optimale kwaliteit te behouden raden wij ook aan om de kozijnen elke 5 jaar te schuren en te schilderen.