Aluminium kozijnen

Voor een meer industriele look of smallere kozijnen kunt u ook gaan voor Aluminium kozijnen. Deze zijn minimalistischer en strakker dan kunststof of houten kozijnen. Aluminium kozijnen zijn wel hoger in prijs.

Een aantal kenmerken van aluminium kozijnen op een rijtje:

  • Smallere profielen zijn mogelijk;
  • Aluminium kozijnen zijn net als kunststof kozijnen erg onderhoudsarm. Aluminium kozijnen zijn vochtbestendig en roesten en rotten niet. Daarnaast trekt aluminium geen stof en vuil aan en blijven ze dus lang schoon. Ook hoeven aluminium kozijnen niet geschilderd te worden, wat ook weer flink scheelt in kosten en onderhoud;
  • Aluminium kozijnen stonden vroeger bekend om hun slechte isolatie, maar in de loop der tijd is dit compleet veranderd. Tegenwoordig zijn alle aluminium kozijnen voorzien van een thermische onderbreking. Dit is een isolerende schuim of isolatiestrip dat zorgt voor een goede isolatiewaarde van het kozijn. Dit zorgt voor een flinke besparing op uw elektriciteit rekening.

Veel gestelde vragen

Hoeveel kosten aluminium kozijnen?

De prijs van de kozijnen is afhankelijk van de afmetingen en indeling van de kozijnen, het type glas en uw wensen betreft de kleur en verbinding. Het is daarom onmogelijk om er een vaste prijs aan te hangen. Mocht u willen weten hoeveel u kwijt zou zijn voor het vervangen van uw kozijnen, maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

Zijn aluminium kozijnen beter dan kunststof kozijnen?

Allebei de materialen hebben hun eigen voordelen. Kunststof kan bijvoorbeeld worden voorzien van een houtnerf structuur en een houtverbindingslook, maar aluminium is, omdat het enorm sterk is, weer geschikter voor een groter kozijn dan gemiddeld. Een kozijn dat bijvoorbeeld over meerdere verdiepingen de hoogte in gaat.