Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn enorm sterk, hebben een lange levensduur en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Verder hebben ze weinig tot geen onderhoud nodig. Wel zijn ze in vergelijking met kunststof kozijnen, duurder in aanschaf.

Wat zijn de kenmerken van aluminium kozijnen?

Sterk materiaal
Aluminium is een stevig en vormvast materiaal met een lange levensduur van gemiddeld 40 jaar. Het sterke profiel is daarnaast inbraak- én brandwerend, waardoor u van uw woning nog meer een veilige thuishaven maakt.

Onderhoudsarm
Aluminium kozijnen zijn net als kunststof kozijnen erg onderhoudsarm. Aluminium kozijnen zijn vochtbestendig en roesten en rotten niet. Daarnaast trekt aluminium geen stof en vuil aan en blijven ze dus lang schoon. Ook hoeven aluminium kozijnen niet geschilderd te worden, wat ook weer flink scheelt in kosten en onderhoud.

Lagere stookkosten
Aluminium kozijnen stonden vroeger bekend om hun slechte isolatie, maar in de loop der tijd is dit compleet veranderd. Tegenwoordig zijn alle aluminium kozijnen voorzien van een thermische onderbreking. Dit is een isolerende schuim of isolatiestrip dat zorgt voor een goede isolatiewaarde van het kozijn. Dit zorgt voor een flinke besparing op uw elektriciteit rekening.

Veel gestelde vragen

Hoeveel kosten aluminium kozijnen?

De prijs van de kozijnen is afhankelijk van de afmetingen en indeling van de kozijnen, het type glas en uw wensen betreft de kleur en verbinding. Het is daarom onmogelijk om er een vaste prijs aan te hangen. Mocht u willen weten hoeveel u kwijt zou zijn voor het vervangen van uw kozijnen, maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

Zijn aluminium kozijnen beter dan kunststof kozijnen?

Ze hebben allebei hun eigen voordelen. Kunststof kan bijvoorbeeld worden voorzien van een houtnerf structuur, maar aluminium is, omdat het enorm sterk is, weer geschikter voor een groter kozijn dan gemiddeld. Dat bijvoorbeeld over meerdere verdiepingen in de hoogte gaat.