Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen gaan wel tot zo’n 50 jaar mee en hebben weinig onderhoud nodig. Ook zijn kunststof kozijnen warmte- en geluidsisolerend. In combinatie met HR++ of HR++++ beglazing, bespaart u door het plaatsen van kunststof kozijnen flink op de energie rekening.

Het verschil tussen een houten en een kunststof kozijn qua aanzicht is tegenwoordig minimaal. Wij kunnen kunststof kozijnen leveren in verschillende kleuren met een houtnerf-folie waardoor het kozijn is voorzien van een houtnerf. En voor de volledige hout belevenis is er ook Realwood-folie, met een echte houtvlam!

Een aantal kenmerken van kunststof kozijnen op een rijtje:

  • Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm;
  • Kunststof kozijnen werken warmte- en geluidsisolerend;
  • Kunststof kozijnen zijn door hun stalen profiel erg sterk en dus veilig;
  • Kunststof kozijnen zijn duurzaam (Kunststof rot niet en gaat erg lang mee);
  • Kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in bijna iedere RAL kleuren eventueel met houtnerf of Realwoodfolie;
  • Kunststof kozijnen zijn milieuvriendelijk doordat ze een lange levensduur hebben en doordat het materiaal recyclebaar is;

Kunststof kozijnen zijn brandveiliger dan houten kozijnen.

Ook kunt u bij ons kiezen tussen de klassieke schuine verbinding en de Hout Verbindings Look. Dat kan in Enkel HVL en, in Nederland uniek, ook Dubbel HVL, zodat u de complete houtlook van binnen en buiten krijgt met een kunststof kozijn!

Wij zijn een trotse partner van Kufa Raamsystemen. In samenwerking met Kufa leveren wij kunststof kozijnen met een hoge kwaliteit. Voor meer informatie over alle opties verwijzen wij u door naar Kufa.

Veel gestelde vragen

Hoeveel kosten kunststof kozijnen?

De prijs van kunststof kozijnen is afhankelijk van de afmetingen en indeling van de kozijnen, het type glas en uw wensen betreft de kleur en verbinding. Het is daarom onmogelijk om er een vaste prijs aan te hangen. Mocht u willen weten hoeveel u kwijt zou zijn voor het vervangen van uw kozijnen, maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u.

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Wij hebben een breed aanbod in kleuren beschikbaar voor kunststof kozijnen. Ook hebben wij houtnerf-folie of Realwoodfolie in diverse kleuren. Voor alle beschikbare kleuren verwijzen wij u door naar onze Partner Kufa.

Isoleren kunststof kozijnen goed?

Ja, kunststof kozijnen hebben een hoge isolatiewaarde. Dit komt doordat kunststof kozijnen luchtkamers hebben. Deze kamers bevatten stilstaande lucht, waardoor de isolatie nog beter wordt. Als u overstapt van kozijnen met enkel glas naar kunststof kozijnen met HR++ glas kunt u tot wel € 375 per jaar besparen op uw stookkosten.

Zit er garantie op jullie kunststof kozijnen?

– 10 jaar op de kleurechtheid van de houtnerf-folie.
– 3 jaar op fabricagefouten van hang- en sluitwerk.
– 5 jaar fabrieksgarantie* op de sierpanelen. (merk Frager)
*Conform garantie specificaties en voorwaarden van de fabrikant